☆ TIPS

☆ EEN BUCKETLIST?! HOE STEL JE DIT SAMEN? 5 TIPS!

Een bucketlist.. ja super leuk allemaal maar hoe maak je er nu zo een? Lees gauw verder.

Een bucketlist stel je samen door wat je graag zou willen doen, zou willen zien e.d. Je kunt dit samen met je vriend doen, een familielid bijvoorbeeld zus, moeder, broer, vader. Zelf heb ik er een gemaakt en ben gewoon beetje rond gaan kijken op internet hoe anderen dit hebben gedaan. Nu heb ik voor jullie 5 tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Stel jezelf vragen!

Ga jezelf na, vraag jezelf af: Wat wil ik echt maar dan ook echt gezien hebben voordat ik bijvoorbeeld slecht ter been ben? Wat wil ik echt nog hebben gedaan? Wil ik nog iets herbeleven, of wil ik met vriendinnen nog een lang weekend weg?

Tip 2: Maak je lijst niet super lang.

Als je je gedachten de vrije loopt laat, krijg je een lijst met allerlei leuke dingen en 20 mooie vakanties. Stop daarmee, maak je lijst niet te lang. Het moet wel behaalbaar zijn en zoveel vakanties gaan niet lukken in 1 keer.

Tip 3: Zorg dat je lijst realistisch blijft.

Je moet er voor zorgen dat je lijst realistisch blijft. Het mag zeker wel uitdagend zijn, maar je moet ook goed kijken wat haalbaar en betaalbaar is. Niet dat je op 1 lijst zet: Ik wil naar New York voor 3 weken, en nog naar Dubai in Burj Al Arab hotel, en dan ook nog met privejet naar huis. Klinkt allemaal harstikke leuk, maar dat kan alleen als je multimiljonair bent.

Tip 4: Mix grote dingen met kleine dingen.

Zet er grote vakanties tussen, maar ook kleine dingen. Bijvoorbeeld: 1 week lang naar New York, en daarna een gezellig weekendje op de camping in Zeeland. Daarmee krijg je de beste kans om alles goed te kunnen afvinken. Vergeet niet dat je goed moet kijken hoeveel het allemaal gaat kosten.

Tip 5: Zorg dat je jouw bucktlist vaak ziet staan.

Zorg dat je je lijst vaak ziet, zo word je er steeds aan herinnerd wat voor leuke dingen je op je Bucketlist hebt staan. Je hebt tegenwoordig ook speciale apps ervoor, een voorbeeld daarvan is: Bucketlistly.

Hoop dat ik je goed heb kunnen informeren over hoe je een goede bucketlist maakt. Succes! Liefs. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *