Home

☆ HOTSPOTS & TO DO’S IN BUDAPEST!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, lucht en buiten
”budapest mei 2018.”

Vorig jaar ben ik in Mei met mijn vriend Wilfred naar Budapest in Hongarije geweest. Het was voor mij de eerste keer dat ik ging vliegen, dus heel spannend. Zelf dacht ik dat het wel leuk was om een lijstje te maken met goede restaurants en dingen die je echt moet gedaan hebben in Budapest. Lees je mee?

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, brug en buiten
Lopen op The Chain Bridge naar het deel; Pest.

Restaurant tips:

Wij zijn zelf bij verschillende restaurantjes en koffietentjes geweest. We zijn zelf twee keer bij de McDonalds gaan eten omdat we daar steeds langs liepen haha. We zijn ook twee keer gaan eten bij de Pink Cadillac, dat is een Pasta en Pizzeria restaurant. Daar in de straat zit ook nog erg veel restaurants. De straat heet: Ráday u.

Ook hebben we een avond bij Stex Haz gegeten. Dat is een restaurant met vis, steaks en nog veel meer. Het lijkt erg duur, maar het is veel goedkoper daar dan in Nederland. Vaak betaal je in Nederland voor een goed stuk Biefstuk met friet en salade wel 35 a 40 euro. Nu waren wij samen 65,- kwijt met dessert en 4 keer wat te drinken.

Koffietentjes

Je hebt ook heel veel leuke koffietentjes, maar de allerleukste en bekendste is toch echt wel de Starbucks. Je hebt er wel wat andere dingen dan hier in Nederland.

Afbeelding kan het volgende bevatten: drinken

Leuke hotspots in Budapest.

Hier een lijst met leuke hotspots:

  • De ArenA Mall: Dit is een heel groot winkelcentrum met de dure merken, zoals: Pandora, MAC, RITUALS…
  • The Chain Bridge: Ligt er aan waar je zit op Budapest, maar als je op de kant Buda zit en je loopt naar de andere kant via de Chain Bridge dan loop je richting Pest.
  • The Hero Square Dental.
  • Rondvaart boot over de Donau: Hier krijg je een rondvaart over de Donau en zie je in het donker hoe het er allemaal uitziet. Parlementsgebouw enz.

Hotel in Budapest:

Wij zaten in het Corvin Hotel, 4 sterren. Daar zit ontbijt bij en om de zoek zit een Aldi, dus kun je elke dag even een broodje eten enzo.

Ben jij al eens in Budapest geweest? Zo ja, heb jij nog leuke hotspots?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *